Yeni

Hamster Bakımı İçin Yanlış Bilinenler!

Hamster, günümüzde en çok tercih edilen minik evcil dostlarımızdan biridir. Hamster bakımı birçok hayvana göre daha kolaydır.

Ne kadar kolay olsa da bilmeden yapılan yanlışlar ya da yanlış bilinenler bu durumu zorlaştırır. Bazen hamsterların keyfinin kaçmasına ya da kalitesiz şartlara maruz kalmasına da yol açar. İşte hamster bakımında yanlış bilinenler…

Hamster Bakımı Nasıl Olmalı?

  • Evcil hayvanların sağlıklı olması, doğal olarak beslenmesiyle doğru orantılıdır fakat asla fazla beslenmesiyle değil! Özellikle hamsterlar, yiyecek depolamayı seven hayvanlardır. Onların gün içinde ihtiyacı olandan daha fazla yemeleri, tam tersi sağlıklarını bozar. Ve obez olmalarına yol açar. Hamster beslenmesi belli kurallar çerçevesinde ve ihtiyaçlar dahilinde olmalıdır.
  • Hamster bakımı için onun ne kadar küçük olduğunu unutmayın ve fazla beslemekten kaçının. Ayrıca onların birçok sebze ve meyveyi yiyebildiğini düşünerek her besini vermek de sağlıklarını bozar. Onların yemelerinin zararlı olabileceği bazı besinlerden özellikle uzak durulması gerekir. Bunun için “Hamsterların Yememesi Gereken Besinler” adlı yazımıza bir göz atabilirsiniz.
  • Hamsterları bir kafeste tutmak, bir de ayrı cinsiyetlere sahiplerse doğru değildir. Tabii bir hamster kafileniz olmasını istemiyorsanız… Erkek ve dişi hamster bir arada yaşarsa, kısa süre içinde bir sürü bebek hamsterınız olur. Hem de önünü alamayacağınız kadar çok!  Zira hamsterlar bir kerede 20-21 yavru dahi doğurur. Böylece çok fazla ve sık çiftleşme eğiliminde olan hamsterları, sırf yalnız kalmasınlar diye bir erkek ve bir dişi olarak bir arada tutarsanız sonunda eviniz hamster dolar…

Uygun Hamster Bakımı İçin Bilinen Yanlış Bilgiler!

hamster zararlı besinler
hamster zararlı besinler
  • ‘Ne de olsa küçük canlılar’ diye düşünerek hamsterları minicik kafeslere tıkmak, hamster bakımında yanlış bilinenler listesinin belki de başlarındadır. Hamsterlar küçük olsalar da yapıları gereği enerjik canlılardır. Oyun oynamayı ya da bir yerleri kazmayı çok severler. Bu nedenle içinde rahat edebilecekleri, bir sürü oyuncak ve aksesuarlarla süslenmiş büyük bir kafes onları mutlu eder.
  • Tam tersi küçük bir kafeste kendini sıkışmış, kapana kısılmış hissedebilir ve psikolojisi hızla bozulur. Bu kafesin içinde mutlaka günlük enerjilerini harcamalarını sağlayacak hamster tekerlekleri ya da oyuncakları da bulunmalıdır. Aksi takdirde hamsterınız hiç hareket etmeden hem kilo alıp sağlığından olacak hem de mutsuz bir evcil hayvana dönüşecektir. Onun boyutlarına uygun olan, piyasada farklı fiyatlarla satılan modellerden birini alabilirsiniz.

Doğru Hamster Bakımı! Hamster Aksesuar Fiyatları!

  • Hamster aksesuar fiyatları değişkenlik gösterir. Bu durum her bütçeye uygun fiyat alternatifleri oluştursa da, her zaman her aksesuar sizin hamsterınıza uygun olmaz. Fazla ucuz olduğu için düşünmeden satın aldığınız bir hamster aksesuarı, boyası ya da malzemesi nedeniyle hayvanınıza zarar verir. Bu nedenle alacağınız her malzemenin özelliklerine çok iyi bakmanız en doğrusu olacaktır. Tam tersi sırf doğal diye satın aldığınız çam talaşları ya da koçan malzemeler gibi bazı ürünler de hamsterınızın rahatını bozar. Onu tanıyarak dengeli bir alışveriş yapmanız en güzeli olacaktır. 
  • Tıpkı insanların evleri gibi hamsterların yuvası da kafesleridir. Evlerimizi nasıl düzenli olarak temizliyorsak, temizlemezsek nasıl ki sağlığımız bozulursa onlar için de aynısı geçerlidir. Bu nedenle kendi haline bırakılan hamster kafesleri, bir süre sonra içinde yaşanmaz hale gelir. Kafesi sık sık temizleyerek düzenlemeniz, hamsterınızın sağlığının bozulmasına engel olacaktır.

İşte Dikkat Etmeniz Gerekenler!

  • Hamster bakımı için tabii ki her şey kafeste bitmiyor. Çoğu insan onların evin içinde kaybolacağını düşündüğünden ya da gerek olmadığını sandığından hamsterını kafesine hapsediyor. Hamsterların hareket edebilmeleri, oyun oynayabilmeleri, zaman zaman evin içinde de dolaşabilmeleleri gerekir. Tabii bazı şartlarla… Hamsterları evin içine başı boş salarsanız, günler sonra bile onun nerede olduğunu bulamayabilirsiniz.
  • Bu süreçte başına bir sürü ev kazası gelebilir ya da evin dehlizlerinde kaybolabilir. Bu amaç için üretilmiş olan hamster topları, şeffaf yapıları ve hava delikleriyle hamsterların içine girerek düzgün ve zararsız bir şekilde evin içinde dolaşmalarında yardımcı olur. Böylece ne siz fark etmeden ona zarar verebilirsiniz, ne de hamsterınız kendini yaralanabilir ya da kaybolur. Hamster bakımı için siz de bu sayılan unsurlara dikkat edin!

Latest Posts

Okunmalı

İrtibatta kalın

Son haberlerö özel bildirimler için.