Yeni

Muhtemelen Yanlış Anladığımız 15 Evcil Hayvan Hareketi

Evcil hayvan hareketi için yanlış anlaşılmalar var mı? Dostlarımızın hareketlerini yakınlığımız sebebiyle iyi bildiğimizi düşünürüz.

Hatta bazı hareketlerin halk arasında klişeleşmiş tabirleri de vardır ve bu davranışları gördüğümüzde hemen o anlama yorarız. Peki bu hareketleri yanlış anladığımızı hiç düşündük mü? İşte muhtemelen yanlış anladığımız  15  evcil hayvan hareketi…

Hiç Hayvanları Yanlış Anladığınızı Düşündünüz mü? Yanlış Bilinen 15 Evcil Hayvan Hareketi!

köpekler neden sevmez
köpekler neden sevmez

Sizler için 15 hayvan hareketini sıraladık. Bu hareketler ve davranışların bizim dünyamızda birtakım anlamları vardır. Peki ya bu anlamlar gerçekliğini yansıtır mı?

1- Kedilerin Temizlik Yapmak İçin Yalanır

Kedimiz her yalandığında ne kadar temiz olduğunu, insanların sık sık banyo yapması için gün içinde onlarca kez temizlik yaptığını düşünebiliriz. Aslında kediler kendilerini temizlemek için yalamazlar. Daha doğrusu sadece temizlik için yalamazlar. Bunun birbirinden farklı birçok nedeni olabilir.

Hatta çoğu zaman gün içinde siz dokundukça üzerine sinen sizin kokunuzu silebilmek için yalandığı da bir gerçek; üzgünüz. Bu konuda daha detaylı bilgi almak isterseniz; Kediler Neden Titizdir, Sürekli Yalanırlar?” yazımıza göz gezdirebilirsiniz.

2- Mırıldayan Kediler Mutlu ve Huzurludur | Yanlış Evcil Hayvan Hareketi

    Kediler sadece mutlu ve huzurluyken mırıldanmazlar. Yine aynı mırıltıyı çıkararak korkabilir ya da stres de hissedebilirler. Mırıltıyla birlikte çıkan titreşim, hem insanlar hem de onlar için rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Böyle durumlarda kendilerini dinginleştirmek için mırıldanıyor da olabilirler.

    3- Mutlu Köpekler Kuyruk Sallar

    Köpeklerin kuyruklarını sallamaları, tıpkı kedilerde olduğu gibi sadece mutluluktan değildir. Burada en önemli detay o kuyruğun duruşu, sallanma hızı ya da hareketleridir. Bunun sonucuna göre köpeğiniz aslında kızgın bile olabilir.

    4.  Esneyen Köpeklerin Uykusu Gelmiştir | Yanlış Evcil Hayvan Hareketi

    köpekler neden titrer
    köpekler neden titrer

    Köpekler insanlar gibi uykuluyken esneyebilirler fakat bu durum sadece bu anlar için geçerli değildir. Çoğu zaman gerginliklerini gidermek için de bu kas esnetme işlemini gerçekleştirebilirler.

    5. Kediler Avlarını Getirip Hediye Ederek Teşekkür Ederler

    Kedi sahipleri bu durumu zaman zaman yaşamış olabilirler. Özellikle de sokakta bakılan kediler bunu fazlası ile yapabilirler. Kedilerin yakaladıkları avları getirip bırakmaları, her zaman bir teşekkür değildir. Aksine kedi, sizin onun gibi avlanamadığınızı gözlemleyerek sizi buna teşvik etmeye çalışıyor olur.

    6. Köpekler Gülümser | Yanlış Evcil Hayvan Hareketi

    Köpeklerin gülümser gibi bir ifadeyle baktıkları doğrudur. Ağızları açıkken gözlerinin kısıldığı o ‘gülümseme’ pozisyonu, ne var ki size gülücükler atmak için olmaz. Bu durum, tam tersi kendini korumak ve ısırmak isteyebilen bir köpeğin ifadesi de olur.

    7. Kediler Rahatsız Etmek İçin Miyavlar

    Kediler, tabii ki de sahiplerini rahatsız etmek için miyavlamazlar; onlara bir şey anlatmak için miyavlarlar. Bunu sürekli yapan kedi ya kızgınlığa girmiştir, ya bir sağlık sorunu vardır; ya da sahibinden bir şey istiyordur ve bunu anlatmaya çalışıyordur.

    8. Kediler Sinirlendikleri İçin Eşyalara Çiş Yaparlar

    evcilcafe-kedi-nanesi (2)

    Kediler, kızgınlık döneminde ya da uzun süre yalnız kalmak gibi onları üzen durumlarda çişlerini farklı yerlere yapma eğilimi gösterir. Ne var ki eşyalarınıza çiş yapması, kızmanız yerine aslında tam tersi sevinmeniz gereken bir davranış. Kafanız karıştı, değil mi? Şöyle düşünün: Kediniz sizi öyle seviyor ki; eşyalarınıza kendi kokusunu bırakarak sizi ve onları benimsediğini göstermeye çalışıyor.

    9. Köpekler Heyecandan Yalar ve Çişini Kaçırır | Yanlış Evcil Hayvan Hareketi

    Köpeklerin fazla heyecanlanınca çişlerini yapmaları ve sahiplerini sevgiyle yalamaları da tam olarak gerçek sayılmaz. Sahibini görünce çişini kaçıran bir köpek ona itaatkar davranıyor demektir. Yine aynı şekilde yetişkin bir köpek sahibini yalıyorsa, bu da bir itaat göstergesi olur.

    10. Kediler Sevgiyle Ayaklarınıza Dolanırlar

    Kediler zaman zaman sahiplerinin ayakları arasında dolanarak onları yürütmezler. İşte bu davranış, sahibinin üzerine kokusunu bırakarak onu işaretlemek ve diğer kedileri ondan uzak tutmak içindir. Yani ‘Bu insanın sahibi benim ve ona dokunmayın’ demek istiyordur.

    11. Kedi Tuvalette Dışkısını Örtmüyor | Yanlış Evcil Hayvan Hareketi

    evcilcafe-kedi-cinsleri (2)

    Kedilerin zaman zaman tuvalette dışkılarını örtmemesi, onların ne bunu akıl edemediklerini ne de üşengeç davranmalarını gösterir. Bu durum, aslında kedinizin kendini tehdit altında hissettiğini ve başka kediler geldiğinde ona özel bir alan olduğunu onlara göstermek istemesini anlatan bir harekettir.

    12. Köpekler Dışkı Yiyen Pis Hayvanlardır

    Köpekler, bazen dışkılarını yiyebilirler. Bu, onların pis ya da ‘akılsız’ olduklarını göstermez. Bu davranış içgüdüsel gelişen ve atalarından geçen bir davranıştır. Doğal ortamda birçok hayvan birbirini dışkıların kokusundan bularak avlanır. Köpekler de böyle bir durumdan kendilerini korumak ve yerlerini gizlemek için dışkılarını yok etmeye çalışır.

    13. Köpekler İnsanların Kalçalarını Koklar

    Köpeklerin zaman zaman yaptığı görülen bu davranış, sıradan bir yaramazlık ya da arsızlık değildir. Bir araya gelen köpeklerin birbirilerinin kalça kısmını kokladıklarını ve buna göre bazen kavga edip bazen mutlu olduklarını fark etmişsinizdir. Bu durum, birbirilerinin anal bezelerindeki koku sayesinde birçok şeyi anlayabilmelerini sağlıyor.

    14. Köpekler Havlarken Söz Dinlemez

    süs köpekleri

    Köpeklere havladıkları zaman kızmak, onları uyarmak tam tersi bir etki yaratır. Bu hareket onların söz dinlemez olduklarını göstermez. Sizin de ona bağırdığınızı görünce birlikte havlayarak eğlendiğinizi düşünüyor olur. Eğer olumsuz bir nedenden ötürü havlıyorsa, sizin sesiniz onun bu duygusunda artışa neden olur. Aynı şekilde onları bir durum için cezalandırırsanız da yine bunu ters anlayabilirler. Sizin kötü biri olduğunuzu düşünerek soğumaları bile olası.

    15. Köpekler Sarılmayı Severler | Yanlış Evcil Hayvan Hareketi

    Köpekler sarılmayı pek de sevmezler. Birileri ona sarılıp sıktığı zaman kendilerini kapana kısılmış ve stresli hissedebilir. Bu şekilde olduklarında bir durum gerçekleşirse kaçamayacaklarını düşünerek korkuya kapılabiliyorlar.

    Latest Posts

    Okunmalı

    İrtibatta kalın

    Son haberlerö özel bildirimler için.