Yeni

Evcil Hayvan Köpekler İçin Tatil Öncesi Rehberi

Evcil hayvan köpekler ile beraber sahipler zaman zaman tatile çıkmak isteyebilirler. İşte tatil öncesi rehberi!

Böyle bir durumda yapılması, atlanmaması gereken bazı detaylar bulunur. Öncelikle günümüzde birçok evcil hayvan oteli hizmeti olduğunu belirtelim. Tatile köpeğiyle çıkamayanlar ya da çıkmak istemeyenler; gittiği otel ya da pansiyon evcil hayvan dostu olmayan kişiler bu hizmetlerden yararlanabilirler.

Evcil Hayvan Köpekler ile Tatil Rehberi!

Birçok veteriner hekim kliniğinde de bu hizmeti vermektedir. Sahibi dönene kadar, belli bir süre evcil hayvanlara bakarak profesyonel hizmet verebiliyorlar. Eğer tatile köpeğinizle birlikte çıkacaksanız ve özellikle de bunu ilk kez yapıyorsanız, köpekler için tatil öncesi rehberi konumuz size fikir verebilir…

1- Evcil Hayvan Dostu Otel ve Pansiyonlara Göz Gezdirin

Köpekle tatile çıkmak için ilk yapmanız gereken şey evcil hayvan dostu otel ve pansiyonlara bakmaktır. Belki bütçeniz için, bir tatilden beklentiniz ve hayalleriniz için konaklama imkanını seçmiş olabilirsiniz. Yine de eğer o konaklama alanında evcil hayvan kabul edilmediğini sonradan öğrenirseniz planınız zehir olur.

Dahası evcil hayvanınızla birlikte ortada kalabilirsiniz. Bu nedenle önceden araştırmanızı yaparak en uygun yeri seçmeniz çok önemlidir. Ardından işinizi garantiye almak için tesisi aramanız gerekir. Evcil hayvan dostu olduklarını teyit ederek köpeğinizin özelliklerini gibi detayları belirtmeniz de iyi olur.

2- Veteriner Hekimi Kontrollerini İhmal Etmeyin | Evcil Hayvan Köpekler ile Tatil!

Normal zamanda da köpeğinizin veteriner hekimi kontrollerini ihmal etmemeniz çok önemlidir. Fakat söz konusu tatil olduğunda, önceden bir kontrol ve hazırlık süreci çok işinize yarayacaktır. Özellikle doğa içinde bir tatile gidiyorsanız, gitmeden önce köpeğinizin parazit aşılarını yaptırmanız iyi olacaktır.

Yine bunun gibi gözden kaçırılan önemli bir detay da hayvan alerjileri. Belki köpeğinizin daha önce bilmediğiniz, fark etmediğiniz bazı şeylere alerjisi olur. Eğer zamanınız, bütçeniz ve ihtimaliniz varsa köpeğinize alerji testi yaptırmanız harika olacaktır.

Yoksa, gideceğiniz tatil ortamına göre nereden ne gelebileceğini hesaba katarak, acil durumlarda neler yapabileceğinize dair hekiminizden bilgilendirme ve ilk yardım kiti isteyebilirsiniz. Son olarak tatil detaylarınızı hekiminize bilgilendirerek, belki de aklınıza gelmeyecek detaylar hakkında fikir alabilirsiniz. Evcil hayvan köpekler ile tatil!

3- Tıraş Ettirmek Kurtarıcı Olabilir

Deniz ya da doğa tatili; söz konusu hangisi olursa olsun, köpekler yaramazlıklarıyla başlarını belaya sokar. Ya da aklınıza gelmeyecek yerlere girip çıkabilirler. Tüyleri fazla uzamış köpeklerde pireden keneye, ottan böceğe… Tüylerinin arasına girebilecek birçok şey bulunur.

Onun daha az kirlenmesi, bu gibi sorunların önceden engellenmesi için gitmeden onu tıraş ettirebilirsiniz. Tıraş ettirirken çok fazla ettirmemeye de özen gösterin. Zira fazla tıraş ettirirseniz, güneş altında kaldığı sürece daha fazla yanar. Ve onu koruyacak tüyleri de olmadığından daha sonrasında acı çekecek duruma gelir.

4- Onun İçin de Bir Bavul Hazırlayın | Evcil Hayvan Köpekler ile Tatil!

Sizin tatil bavulunuz hazır; peki ya köpeğinizin bavulu hazır mı? Tatilde olacağınız süre boyunca köpeğinizin ihtiyacı olabilecek her malzemeyi onun için bir çantaya koymayı unutmayın.

İlk olarak mamasından o süreye yetecek ve hatta daha fazlası olacak şekilde yanınıza almanız zorunlu. Bununla birlikte yolculukta içmesi için su da almayı ihmal etmeyin. Mama ve su kabı, gittiğiniz yerde kullanmak için alınır. Eğer kamp alanı, doğa tatili gibi tatil alternatiflerine yöneldiyseniz, oralarda çok daha kullanışlı olur.

Hem de köpeğiniz yabancılık çekmeden mamasını yer. Hem yolda kullanmak hem de taşıması kolay olan bir modele yönelmek mi istiyorsunuz? Mamasını her türlü şarta karşı korumalı bir kaba koymayı da unutmayın.

Köpeğinizin vazgeçemediği bir oyuncağı varsa, zaman geçirmesi için onu da yanınıza alabilirsiniz. Buna ek olarak top ya da frizbi gibi tatilde koşup oynamasına yardımcı olabilecek oyuncaklarla alınır.

O ortamda köpeğinize hakim olabilmek ya da fazla uzaklaşmasını, başına bir iş gelmesini engellemeniz gerekir. Bunun için gezdirme tasmasını da mutlaka yanınıza almalısınız. Eğer otele gitmiyor, doğa tatiline gidiyorsanız onun da yatabileceği özel bir yatak çok iş görecektir. Evcil hayvan köpekler ile tatil kolaydır.

Eğer köpeğiniz de denize, havuza girecekse, onun için de yedek havlu almayı unutmayın. Özellikle plajlarda güneşten etkilenerek zarar görebileceğini unutmayın. Gideceğiniz yerde alternatifler yoksa plaj şemsiyesi ya da gölgelikleri gibi yardımcılardan da fayda görebilirsiniz.

Köpeğinizin sağlığını da düşünerek, orada karşılaşılabilecek acil durumlara karşı bir ilk yardım kiti hazırlayın. Bazen alerjik reaksiyonlara yol açabilen arı sokmalarına karşı hekiminizin vereceği acil durum ilaçları hayat kurtarıcı olur.

Ufak tefek kesik ve yaralanmalar için ilk yardım spreyleri, bant ve sargı bezleri, baticon gibi malzemeleri hekiminiz önderliğinde çantanıza koyabilirsiniz. Tabii istenmeyen durumlar için, gideceğiniz yere en yakın veteriner kliniğinin numarasını ve adresini almanız da çok önemli bir detaydır; ihmal etmeyin.

Son olarak köpeğinizin kimliği, aşı karnesi, pasaportu gibi kişisel yolculuk eşyalarını alın.

5- Yolculuk İhtimallerini Gözden Geçirin

Eğer özel aracınızla gidecekseniz, bu yolculuk evcil hayvan köpekler dostunuz için daha rahat ve eğlenceli geçer. Birçok köpek yolculuk aksesuarlarından yardım alarak, bu yolculuğu onun için daha konforlu ve güvenli hale getirebilirsiniz.

Ancak bu şekilde gitmeyecekseniz, uçaklarda köpekle yolculuk nasıl oluyor ya da hangi politikalar izleniyor diye geniş çaplı bir araştırma yapmanız çok önemlidir. Köpeğin özelliklerine ve hava yolu şirketlerinin birbirinden farklı politikalarına göre bu yolculuk değişkenlik gösterebiliyor.

Bu nedenle kendinize ve köpeğinize en uygun şirketi araştırarak, sonrasında teyit ederek bu yolculuğa hazırlanmanız gerekir. Yurt dışı tatillerinde farklı izin belgeleri de gerekir. O yüzden tatilinize en uygun araştırma ve hazırlığı yapmanız, güzel bir tatil geçirmeniz için en önemli adımı atmanız anlamına gelecektir.

Latest Posts

Okunmalı

İrtibatta kalın

Son haberlerö özel bildirimler için.