Yeni

Sokak Hayvanları Bakımı 

Sokak hayvanları bakımı ile uğraşmak, hayvan dostlarımız ile ilgilenmek yaptığınız en güzel iyiliktir. İşte yapabilecekleriniz! 

Sokak hayvanları için yapılacak bakımlar ve işlemler hakkında bilgi almak herkesin ihtiyacıdır. Sokaklarımızda yaşayan canlılara bir kap su ve bir kap mama koymak kimseden bir şey eksiltmez. Aksine çok şeyi arttırır. 

Peki ya tek yapabileceklerimiz bu kadarı ile kısıtlı mı? Elbette ki değil bu haber içeriğimizde de herkesin bir şeyler yapabileceğini anlatmış olacağız. Öyleyse haberimizin detaylarına doğru geçiş yapalım! 

Sokak Hayvanları Bakımı ile İlgili Öneriler! 

evcilcafe-sokak-hayvanlari-bakimi (1)

Hayvan dostlara faydam dokunsun istiyorum fakat ne yapacağımı bilmiyorum diyorsanız mutlaka haberimizi okumalısınız. Sokak hayvanları için birçok şey yapmak mümkündür. Fakat bazılarımız ne yapacağımızı bilemeyebiliriz. 

Yapabileceğiniz eylemlerin ve iyiliğin listesi genişlesin diye sizlere birkaç tavsiyemiz var. Maddeler halinde sıraladığımız bu unsurlara dikkat edebilirsiniz. Yaz aylarında ve kış aylarında yapılabilecekler ayrı ayrı maddelerde yer almaktadır. Aslında düşünceli olmak ve biraz yardım sever olabilmek her şey için yeterli olacaktır. Sonuç olarak sizlere sıralamış olduğumuz maddelere geçiş yapalım.  

1- Yazın ve Kışın Yemek İhtiyaçlarını Karşılamak! 

Özellikle kış aylarında sokaktaki hayvan dostlarımız için kapınızın önüne bir kap yemek koymak en büyük iyilik olacaktır. Kış aylarının sert ve ağır geçen mevsim şartları karşısında hayvanlar yeterli besine ulaşmayabiliyorlar. Böylelikle siz tam da gerekli olan bir yerde yardım eli uzatmış oluyorsunuz. 

Sokak hayvanları bakımı için mama verebilirken, yemeğinizden arta kalan bir tabağı da onlar ile paylaşabilirsiniz. Bu sizden bir şey eksiltmemekle beraber aslında birçok şey katmış olur. İnanın bu tarz yardımları yaptığınızda içiniz sevgi ve huzur dolacaktır.  

2- Kapının Önüne Mutlaka Taze Su Bırakın! 

Bu maddemiz ise aslında en çok yaz aylarında gerek duyulan bir unsurdur. Yaz aylarındaki aşırı sıcak günlerde kediler, köpekler, kuşlar ve sokaktaki canlılar daha fazla susarlar. Sonuç olarak daha fazla su ihtiyacı duyacak olan hayvanlar her şeyden önce sizin yardımınıza sığınırlar. 

Kapınızın önüne temiz ve taze bir kap su koymak o gün içerisinde birçok canlının su ihtiyacını gidermesine yardımcı olur.  Bu durum yalnızca yaz aylarında değil her mevsim beliren bir ihtiyaçtır. Fakat kış aylarında kapının önüne koyacağınız suyun donmamasına özen göstermelisiniz. Sokak hayvanları bakımı bu şekilde yapılabilir. 

3- Kedi ve Köpek Evleri Yapın! 

Eğer hem bir etkinlik hem de iyilik arıyorsanız bu maddemiz tam da size göre! Her şeyden önce çocuğunuza da birçok fayda sağlayabileceğiniz bir etkinlik için hazır olun! Yalnızca kartonlardan ve birkaç parça eşyadan oluşacak bu evi kolaylıkla yapabilirsiniz. 

Duruma göre karton yerine daha sağlam malzemeler de alabilirsiniz. Fakat bir karton da işinize yarayacaktır. Karton sayesinde çatılı bir küçük ev yamak soğuk günlerde veya çok güneşli zamanlarda hayvan dostlarımız için korunaklı bir sığınak olacaktır.  

Bu sayede çok büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Üstelik bu evi yaşarken çocuğunuza hem sosyal sorumluluk duygusu ekler hem de işlevsel becerilerine destek vermiş olursunuz.  

4- Belediye Veterinerlerinden Yardım Alın 

Sokak hayvanları bakımı için hasta, yaralı ve zor durumda görünen hayvanları belediyeye ait olan veterinerlere götürebilirsiniz. Sizler burada ücretsiz hizmet alabilirsiniz. Ve hayvan dostlarımız için mükemmel bir çözüm bulmuş olursunuz.  

5- Sokak Hayvanları Bakımı İçin Aşı Desteği Sağlayabilirsiniz! 

evcilcafe-sokak-hayvanlari-bakimi (3)

Sokak hayvanlarının bakımı ve sağlığı çok önemlidir. Sokakta olan bazı hayvanların sağlık kontrollerini yaptırabilir ve onlar ile detaylı ilgilenebilirsiniz. Hatta sevimli dostlarımızı sahiplenmek de mükemmel bir fikir olabilir.:) 

Hayvanları koruma kanunu incelemek isterseniz linke tıklayın.

Latest Posts

Okunmalı

İrtibatta kalın

Son haberlerö özel bildirimler için.