Yeni

Kediler Uyurken Neden Titrer? 

Kediler uyurken neden titrer ve kedilerde kasılma hareketi neden gerçekleşir sorusu sıklıkla sorulur. İşte cevabı haberimizde! 

Evcil hayvanınızın bakımı sırasında hayvanınızın davranışları üzerinde belirli değişmeler gözünüzü alabilir. Kedinizde uyurken titreme ve kasılma tarzı davranışlar çoğu şekilde de gerçekleşen bir haldir.  

Kedilerin bazen beklenmedik davranışları olur özellikle uyurken bu titremenin olması kedi sahiplerini endişeye düşürür. Fakat bilinçli olduktan sonra endişeye düşmenin manası yoktur.  

Evde Kedi Bakımı! Kediler Uyurken Neden Titrer? 

evcilcafe-kediler-uyurken-neden-titrer (1)

Evcil hayvanlar arasında belki de en baş sırada yer alan kediler son derece başarılı ev arkadaşı olmaktadır. Birçok yalnız kişiye yoldaş ve birçok insana da en iyi dost olan kedilerin bakımı ise oldukça merak konusudur. 

İnsanlar kedi bakımı için birkaç malzemeye ihtiyaç duyar. Aşılarının tam yapılması gereken kediler aynı zamanda düzenli mama ve su ile beslenmelidir. Rahat bir yatak ve kedi kumu ile dışkı ihtiyacını da gidermesi geri kalan bakım aşamalarıdır. 

Rahat bir uyku çekmesi için sıcak bir minder bile yetecek olan kediler için bazı davranışlar sahipleri korkutur. Kediler uyurken titrer ve aniden kasılır. Kedilerde kasılma durumu kimi zaman çok normal dursa da ilerleyen zamanlarda tekrar ettiğinde kişileri korkutabiliyor. Peki ya bu davranış neden gerçekleşir? Herhangi bir sakıncası var mıdır? 

Kedilerde Titreme Kasılma Nedenleri! Kedilerde Kasılma! 

Yavru kediler uyurken neden titrer sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Her ne kadar kedi sahipleri kedilerin uyurken kasılması konusunda gerilse de aslında bu durum çok normaldir. Her şeyden önce endişeye mahal vermemelisiniz. 

Kedilerin uykuda titremesi ve kasılması normal bir davranıştır. Kedilerin vücut ısılarını dengede tutması için ani yaptıkları bu hareket aslında doğalarında olan bir davranış ve özelliktir. Kediler bu hareketi yaparak vücut ısılarını dengede tutarlar ve rahatlama hissederler. Titreyince tüyleri de düzgünce tarar ve vücutları rahatlar, ısınır.  

Kedilerin Uyurken Patilerinin Titremesi 

Kediler uyurken neden titrer sorusuna cevap olarak kedilerde kasılma oldukça normal bir davranıştır şeklinde cevap verdik. Bu hareketi genellikle yetişkin kediler değil, daha çok yavru kediler yapar. Yavru kediler daha çabuk üşüyebilecekleri için titreyerek vücut ısılarını dengede tutarlar. 

Aynı zamanda uyku esnasında kulakların oynaması da yine gözlemlenen davranışlar arasında yerini almaktadır. REM uykusu olarak da geçen bu davranışlar, sinirlerin sağlıklı odluğunu ve doğru çalıştığının bir kanıtıdır. Yalnızca kulakların kımıldaması, titremesi değil aynı zamanda uyku esnasında sesler çıkartılması da kediler için normal davranışlardandır.  

Kediler Uyurken Neden Kasılır? Kediler Uyurken Neden Titrer? 

Kedilerde kasılma ve uyurken titremesi son derece normal hareketleri içerir. Kedim uyurken sürekli titriyor diyorsanız bu konuda endişeye kapılmamanız gerektiğini tüm açıklık ile söyleyebiliriz.  

Kedim Uyurken Titriyor Ne Yapmalıyım? 

evcilcafe-kediler-uyurken-neden-titrer (2)

Kedilerin uyurken neden titrediği ve kasıldığı kedi sahiplerinin merakla araştırdığı konular arasında yer alır. Kediler uyurken neden titrer haberimiz devam etmektedir. Kimi zaman kediniz üzerinizde uyuyakaldığında yaptığı ani ve değişik hareketleri daha çok fark edersiniz. Fakat kesinlikle telaş yapmayın ve kediniz için endişeye kapılmayın. 

Çünkü bu oldukça normal bir durumdur ve kedinizin sağlıklı olduğuna işarete eder. Elbette ki kediniz oldukça soğuk bir ortamda uyuyorsa bu titremenin sebebi üşümesi olur. Zaten kediler ısınmak için ve vücut ısılarını dengede tutmak için titreme hareketleri yaparlar.  

Bu sebeple öncelikle kediniz için doğru ortam sıcaklığını bulmalısınız. Ardından uykuda yapılan diğer hareketler ve davranışlar sinir sisteminin sağlıklı olduğunun işaretidir. Yani sonuç olarak yapmanız gereken bir şey yoktur. Kedilerde kasılma normaldir. 

Latest Posts

Okunmalı

İrtibatta kalın

Son haberlerö özel bildirimler için.