Yeni

Yavru Kuş Bakımı! Evde Kuş Bakımı Zor mu?

Yavru kuş bakımı için birçok tüyo ve dikkat etmeniz gereken unsuru bir arada sıraladık. Yavru bir kuşun bakımı için gerekenler! 

Kuş bakımı son derece kolay ve zahmetsizdir. Muhabbet kuşu, papağan ve bülbül tarzında evcil kuşlar evde oldukça fazla beslenirler. Evde rahatlıkla ve sorunsuz bir şekilde beslenen kuşların yavru bakımları daha dikkatli gerçekleşmesi gerekilen bakım tüyolarını içerir. 

Evde kuş bakmak zor değildir ve hatta yaşamı paylaşmak insana her anlamada mutluluk ve huzur verir. Özellikle çekirdek ailelerde bir evcil hayvan sahiplenmek çok büyük önem taşır. Çocuğun paylaşım ve empati duygusunu geliştirecek olan evcil hayvan bakımı, kişiye sorumluluk duygusu katar. 

Yavru Kuş Bakımı Nasıl Yapılır? 

Muhabbet kuşu isimleri

Yavru kuşlar, dışarıdan mı bulundu yoksa hazır bakılan hayvanların yumurtaları mı oldu? Bu soru tüm bakım tüyolarını değişecek bir sorudur. Muhabbet kuşun yavrusunu bakmak için gerekli ortamı ve malzemeleri sizin oluşturmanız gerekir. 

Aynı zamanda da yavru kuşlar annelerinin bakımına muhtaçtırlar. 2 hafta geçtikten sonra yavru kuş artık kendi bakımını gerçekleştirecek göreve ulaşır. Kuşların bakımı yavru veya yetişkin olmak üzere fazla farklılığa sahip olmaz.  

Ama yavru kuşların bakımı daha dikkatli olmalıdır çünkü yavru kuşlar dış çevreye karşın savunmasızdırlar. İşte her şeyden önce yavru kuş bakımı için dikkat etmeniz gereken unsurlar! 

1- Doğru Sıcaklıkta Bir Yuva 

Ebeveyn kuşların yavru kuşlarına bakacak güçleri vardır. Fakat evcil hayvan sahipleri ebeveyn kuşa yavru kuşa bakmaları için destek olmalıdır. Yumurtlayacağı bir alsın oluşturmak için çam talaşı vermelisiniz. 

Kafesin içerisine belirli bir miktarda çam talaşı koymanız büyük yardımcı olacaktır. Yavruya uygun olacak küçük ve uygun bir yatak hazırlanması gerekir. Yavru kuşların iyi bir bakıma sahip olmaları adına ebeveyn kuşlara yeteri kadar yem vermeliyiz. 

Beslenme konusunda daha fazla besine ihtiyaç duyabilecek olan kuşlar için daha sık yem takviyesi yapın. Ayrıca kuşlara uyum sağlayan ve zarar vermeyen meyvelerden de besin takviyesi yapabilirsiniz. 

Doğan yavru kuşlar tüysüzlerdir ve hemen göremezler. Gözlerinin gelişmemesi nedeni ile ışığı karşı duyarlıdırlar ve ortamın nemli olması bile onlara zarar verir. Kuşların gelişimine herhangi bir zarar gelmeden büyümeleri için en doğru alanın onlara oluşturulması gerekir. 

Her şeyden önce karanlık bir ortamda kalmaları gerekir ve oda sıcaklığının onlara zarar vermeyecek şekilde tutulması lazımdır. Ahşap ve küçük bir kutuyu kafes içine koyarak ebeveyn kuşlara yardım edebilirsiniz. Her şeyden önce verdiğiniz malzemeleri ebeveyn kuşlar zaten dönüştüreceklerdir. 

2- Yavru Kuş Bakımı İçin Beslenme Düzenine Dikkat Edin! 

Kuşların beslenmeleri doğru mekân ve yerde kalmaları kadar önem taşır. Özellikle yavru kuşların doğru beslenmesi onların gelişimine olumlu yönden katkı sağlar. Kuşlara zarar sağlayacak şekerli, baharatlı ve yağlı gıdalar kesinlikle verilmemelidir.  

Bazı meyveler ve sebzeler kuşlara verilebilir ve daha sağlıklı bir gelişim gerçekleşir. Yavru kuşların besleneceği besin ve yemekleri sizler için sıraladık. Yavru kuşlara vereceğiniz besinlere kesinlikle dikkat etmeniz gerekir. Her şeyden önce işte vermeniz gereken besinler şu şekildedir: 

  • Kuş vitamini 
  • Yavru kuşlara özel kuş yemi 
  • Havuç 
  • Ispanak 
  • Lahana 
  • Pancar 
  • Marul 
  • Maydanoz 
  • Domates 
  • Nemli köpek maması 

3- Hijyene Önem Verin 

Yavru kuş bakımı için hijyenik davranmak ve temiz bir yuva hazırlamak önem taşır. Sonuç olarak yavru kuşlar, gelişmemiş ve her türlü mikroba karşı savunmasız olduğu için kolay bir şekilde hastalanabilirler. Bu nedenle de hijyenik uygulamalar ve hijyenik bir ortam en büyük gereksinimdir.  

Latest Posts

Okunmalı

İrtibatta kalın

Son haberlerö özel bildirimler için.