Yeni

Atlar Ne Yer Ne İçer? İşte Bakım Tüyoları!

Atlar ne yer ve nasıl beslenir soruları birçok insanı oldukça merak etmeye sürüklemektedir. İşte atların beslenme alışkanlıkları! 
Özellikle yarış atlarının yaşamları ve beslenme alışkanlıkları merak edilir. Birçok atın aynı beslenmediği bilinir ve bu konuda ayrıntılı bir şekilde merak edilir. Yarış atlarının beslenme alışkanlıkları kesinlikle zarar verici metot ve besinlerin yer almadığı bir rutini oluşturur. Diğer atlar için ise daha rahat bir çerçevede beslenme rutini işlenebiliyor. İşte atların beslenme şekilleri ve merak edilen beslenme alışkanlıkları! 

iki at

Atlar Ne Yer? İşte Besinleri! 

Atların beslenmesinde dikkat edilmesi gerekilen ilk konu öğün sayılarını atlamamaktır. Bir at günde 5 öğün yemeli ve sahibi tarafından beslenmelidir. Güçlü ve görkem sahibi yeleleri ile göz kamaştıran atlar, lifli gıdalar ile beslenir.  

Günlük yaşamı içerisinde atlar kendileri otla beslenirler ve gerekli olan gereksinimleri karşılarlar. Evcilleştirilmiş olan atların beslenme düzenleri sağlık durumlarına ve yaşam koşullarına göre değişiklik gösterir. 

1- Atlar Havuç Yer mi? 

Atlar sahiplerinin onları ara sıra ödüllendirmesini ve ot dışında besinleri sunmalarını çok severler. Bu meyve ve besinler arasında en baş sırada havuç alır. Atlar havuç tüketir ve havuç sunulmasından da son derece memnun olurlar.  

2- Atlar Et Yer mi? 

Atların otçul mu yoksa etobur mu olduğu sorusunun cevabı et tüketimi hakkında da bilgi verir. Atlar et yemezler ve etçil hayvanlardan değillerdir. Atlar otçul hayvanlar arasında yer almaktadır.  

3- Atlar Elma Yer mi? 

Atlar ne yer ve ne içer sorusuna elma şeklinde cevap verilir. Normal ve günlük beslenmeleri otlar ile karşılanırken elma tarzı besinleri de severek tüketirler.  

At Günde Kaç Kilo Arpa Yer? 

at

Atını seven sahiplerin beslenme alışkanlık ve düzenlerine dikkat etmeleri son derece değerli bir davranıştır. Atların sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için iyi bir bakımdan geçmeleri gerekir. 

Mutlak suretle sorunsuz bir yaşam sürmeleri için yaşam koşullarına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda gerekli ve ihtiyacı olan besinlerin de düzenli bir şekilde tam zamanında verilmesi gerekir. Aksi takdirde atlar sağlıksız bir rutine sahip olarak sorunlu bir yaşam sürerler. 

Sağlıklı ve gerekli gibi bakılan atların her şeyden önce yaşam sürelerinin daha uzundur. Dilerseniz atlar kaç yıl yaşar adlı içeriğimizi de okuyabilirsiniz. At için gerekli olan arpa miktarı; vücut ağırlıklarının her gün için %1 ila %2’sini yem halinde tüketmeleri gerekir. 450 kg ağırlığa sahip olan bir atın bir gün içerisinde tüketmesi gerekli olan yem miktarı, 5 kilo ile 9 kilo arasındadır. Atlar ne tüketir sorusuna her şeyden önce bu şekilde ölçülü bir cevap verebiliriz. 

Atların En Sevdiği Meyveler! 

Atlar hangi meyveleri yer sorusuna güzel bir listeleme ile cevap verebiliriz. Atların en çok sevdiği ve yediği meyveleri sizler için sıraladık. Atlar bazı meyveleri yemeyi çok severler ve sahipleri onları mutlu etmek için meyve ile beslemeyi tercih edebilirler. İşte en sevdikleri meyve isimleri: 

  • Havuç 
  • Elma  

Atlar Ne Yer? 

kahverengi at

Atların beslenmesinin ardından çalıştırılması ve koşturulması önerilmez. Mümkün olduğu kadar atların çalışmaları yemek yemeden önce yapılmalıdır. Gün içerisinde de bir atın 5 öğün beslenmesi gerektiği göz önünde bulundurulmalıdır. 

Atlar otçul hayvanlardır ve beslenmeleri için gerekli olan otlar ise bulundukları koşul ve yerlere göre değişir. İşte atların tüketeceği otlar: 

  • Yonca 
  • Tane yemi 
  • Kuru ot 
  • Takviye 
  • Özel at yemi 
  • Ot 
  • Su 
  • Tuz 
  • Mineraller 

Latest Posts

Okunmalı

İrtibatta kalın

Son haberlerö özel bildirimler için.