Köpeklerde Kanlı İshal Belirtileri! 

Köpeklerde kanlı ishal oldukça kötü bir sorundur ve köpeklerin hayatını engeller. Köpek hastalıkları için tedavi yöntemleri ise şu şekildedir! 
Köpeklerin ishal olması problemi neredeyse kronik bir şekilde sık sık gerçek olur. Köpeklerde ishal oldukça kötü bir sorundur ve köpeklerin hayatını engeller. Sık sık ishal olma halinin önüne geçmek için bazı eylemlere dikkat etmek gerekir. 

Köpeğinizin genel sağlığına dikkat etmeniz gerekir. Ayrıyeten de kanlı ishal olmaması için çaba göstermeniz gerekir. İşte dikkat etmeniz gereken unsurlar ve hastalık nedenleri! 

Köpeklerde Kanlı İshal Nedir? 

Köpeklerin hastalandığında ve sağlık olarak kötü olduklarında sahipleri son derece endişeye düşerler. Fakat böyle bir durum karşısında sakin kalmak ve problemi doğru yönetmek gerekir. Belirtilere göre şiddete bakarak köpeğinizi veteriner hekime götürmeniz gerekir. 

Köpeklerde kanlı ishal belirtilerine baktığımızda aslında oldukça belirleyici hususların ortaya çıktığını gözlemleriz. Kanlı ishal, dışkının kanlı bir şekilde çıkması sonucunda köpeğinizin sorun yaşamasıdır. Parvoviral enterit adı ile de bilinen kanlı ishal, 6 aylıktan küçük köpeklerde yer alır. 

Köpeklerin bağırsak sistemine saldırıda bulunan ishal mikropları tehlikeli bir sonucu ele verir. Bu virüs enfekte olmuş olan köpeklerden diğer köpeklere bulaşır. Bulaşma yolu bazen bir mama kabıyken bazen de yaklaşma sonucundan da oluşur. 

Köpeklerde Kanlı İshal Belirtileri Nelerdir? 

Köpeklerde ishal belirtilerine bakıldığında aslında oldukça kolay gözlemlenebilen eylemlerin gerçekleştiğini dike getirebiliriz. Kanlı ishal, köpeklere rahatsızlık verebilecek bir sorundur. Problemin detaylarına bakıldığında da bulaşıcı nedeni ile köpeklere geçebileceğini söyleyebiliriz. İşte belirtiler! 

  • Parvo kusma 
  • Uyuşukluk 
  • Ateş 
  • Dehidrasyon 
  • İştahsızlık 

Yaşanan ishal durumu genellikle kanlı olur ve kötü bir kokuya sahip olur. Bu hastalığın tedavisi yapılmadığı ve ilerleme kaydedildiği takdirde köpeklerde şok tarzı sorunlara da dönüşüm sağlanabilir. Bu sebeple mutlaka önüne geçilmelidir ve çözüm bulunup tedavi edilmelidir. Enfeksiyon kapmış olan kanlı ishal problemi yaşayan köpeğinizi izole edin. Diğer köpekler ile bağ ve iletişim kurmasını engelleyin ki bulaşıcılık problemi yaygınlaşmasın.  

Köpeklerde Kanlı İshal Nasıl Geçer? 

İshal köpeklerde kanlı ve kokulu bir dışkının çıkmasına denir. Bu sorun tedavi edilmediği zaman birçok hastalığa evrilerek risk sunan bir hale bürünebilir. Köpeklerde her şeyden önce beslenmeye ve hijyene dikkat edin. Yanlış beslenme alışkanlıkları köpeğinizin genel sağlığına etki eder ve hatta bağışıklık sistemini de çökertir. 

Örneğin köpeklerinize kesinlikle baharatlı ve tatlı yiyecekler vermeyin. Bu şekilde oluşan yanlış tüketim sonucunda sorun teşkil eden birçok problem ortaya çıkar. Sorunun çözülmemesi ani ölüme dahi yol açabilir ve köpeğinize veda edebilirsiniz. 

Genellikle bu rahatsızlık köpeklerin 6 ay öncesi yaşlarında gözlemlenir. Bu sorunun geçmesi adına veteriner hekime başvurmanız gerekir. Hekim muayenesinden geçen köpeğinize genellikle antibiyotik tedavisi başlanır. Böylece ishale neden olan mikrop tamamen temizlenir ve belirtilerde bir bir iyileşmeler başlar. Tedavi içeriğinde belirli bazı adımlara daha dikkat ederler. 

Köpeklerde İshal Tedavi Yöntemleri! 

Köpeklerde ishal problemi hele ki kanlı olduğunda ani ölümler ile bile sonuçlanabilir. Tedavi yöntemlerine başvurmak için ise veteriner ile muayene gerçekleşmesi gerekir. Muayenenin gerçekleşmesi sonucunda köpeğinize teşhis konur ve bu şekilde bir ilerleme sağlanır.  

Köpeklerdeki bu sorunun çözümü için ise veteriner büyük ihtimalle antibiyotiğe başlar. Antibiyotik haricinde de vücut direncini korumak ve arttırmak ilk hedeftir. Vücut direncini arttırmak köpeğinizin halsizliğini ve belirtilerini azaltır. Vitamin ve hap destekleri ile bu sorun çözülebilir. 

Exit mobile version