Yeni

Kuş Bakımı Nasıl Yapılır? 

Kuş bakımı nasıl yapılır ve ne gibi unsurlara dikkat etmek gerekir? İşte kolay kuş bakma tüyoları ve tavsiyeleri! 

Kuşlar bu hayattaki en zarif ve en hassas hayvanlardan birisidir. Son derece hassas olan yapıları gereği bakıldığında bakımları zor görülebilir. Fakat zor bir bakım şartları bulunmaz ve alışa geldiğinde düzen korunur. 

Kuşlar balıklara göre daha zahmetli bakılır fakat bir kedi veya köpeğe göre daha kolay. Araya sevgi girdikten sonra inanın kuşunuza bakarken asla yorulmaz ve zahmet duymazsınız. Fakat düzenli bir rutin korumak son derece önem taşır. 

Kuş Bakımı Nasıl Olur? 

evcilcafe-muhabbet-kusu-ne-zaman-konusur (3)

Kuşların da kendi içerisinde birçok cinsi bulunmaktadır. Her sahiplenmek isteyen kişinin aradığı ve istediği özellikler nelerdir bu sorulara cevap verilmesi gerekilir. Bakımın zor olmaması ile kuşlar sahiplenilmek için oldukça fazla tercih edilir. 

Özellikle bir çocuk gelişimi için hayvan sahiplenilmesi önemlidir. Çocuğun gelişimi ve büyümesi sırasında bir evcil hayvan ile yaşamı paylaşması ve birçok güzel duyguyu uygulamalı bir şekilde yaşaması büyük yarar sağlar.  

Her şeyden önce çocuğun sevgi dolu zaman geçireceği ve sorumluluk alarak bakımına yardım edeceği bir hayvan dostu olur. Kuşların bakımı zor mudur ve sahiplenmek zahmetli olur mu sorularına cevap vermek için size tavsiyeler verelim. Ayrıca bakım tüyoları vererek de bakımı en kolay hale indirgeyeceğiz. 

1- Muhabbet Kuş Bakımı 

Muhabbet kuşları en çok sevilen ve tercih edilen evcil hayvanlardandır. İnsanlar genellikle konuşmaya meyilli olan hayvanları daha fazla severler ve büyük ilgi duyarlar. Muhabbet kuşlarının bakımı da zor değildir ve çok hareketli hayvanlardır. 

Hiperaktif olmaları ile de bilinen muhabbet kuşlarının bakımı için gerekli olan temel malzeme elbette ki kafestir. Geniş bir kafes alarak kuşunuzun tüneyeceği bir tünek de almanız gerekir. Tünek ağaçtan olursa daha sağlıklı olur. Ayrıyeten kafes içerisine yemlik ve suluk ekipmanları eklenerek kuşunuzun genel yem rutinini oluşturmalısınız.  

Kafesin içerisinde kuşunuza bir yuva oluşturma adımları atmakta olduğunuzu unutmayın. Bu sebeple kafes içerisine kuşunuzun vakit geçirebileceği oyuncaklar da eklemelisiniz. Kireç taşı ile kuşunuzun gagasını törpülemesine olanak sağlayın. Bir bit spreyi de edinerek herhangi bir soruna karşın önlem alabilirsiniz.  

2- Yavru Kuş Bakımı 

Yavru kuşlar için gerçekleştirilen bakımlara bakıldığında aslında daha da hassas ve dikkatli davranılması gerektiğini söyleyebiliriz. Yavru kuşlar sıcaklığa karşı duyarlı olabilecekleri için soğuk bir ortamdan uzak tutmalısınız. 

Eğer kuşun bulunduğu ortam soğuksa kuş kısa zaman içerisinde hastalanır veya hayatını kaybeder. Bu sebeple ilk işinizin sıcaklığı ayarlamak olmak gerektiğini unutmayın.  

Ayrıyeten yavru kuşlar bazen beslenmekte de zorluk çekebiliyorlar. Bir şırınga yardımı ile beslenme süreçlerini daha kolay hale getirebilirsiniz. Doğru bir bakıma mahsus tutulan kuşlar kısa zamanda büyür ve gelişirler. Yavru kuş nasıl beslenir sorusuna cevap olarak; yavru kuş yemi, haşlanmış yumurta, kuş vitamini ve bazı sebze besinleri şeklinde cevaplandıralım. 

Kuş Bakımı Zor mu? 

Bir kuşun bakımını üstlenmek gerekli olan malzemeleri edinmek ve rutin besin kontrolünü gerçekleştirmek sonucunda elbette ki çok kolay! Herhangi bir zorluk yoktur fakat düzenli yem ve su kontrolü gereklidir. 

Ayrıyeten her şeyden önce kafesin ve kuşun temizliği de önem vermeniz gereken bir husustur. Evde kuş bakımı olur mu sorusuna da koca bir ”evet” cevabı vereceğiz. Elbette ki bir kafes ve ek malzeme aracılığı ile kuşunuza kolayca evde bakabilirsiniz. Siz de bir kuş sahiplenmelisiniz. 

Latest Posts

Okunmalı

İrtibatta kalın

Son haberlerö özel bildirimler için.