Yeni

Muhabbet Kuşları Ne Zaman Konuşur? 

Muhabbet kuşları ne zaman konuşur sorusu her muhabbet kuşu sahibi için merak konusudur. İşte konuşma süreleri! 

Muhabbet kuşu beslemesi en güzel olan evcil hayvanlardandır. İsimden de anlaşılabileceği gibi konuşmaları ile bilinen muhabbet kuşları bazen çok geç konuşabilir.  

Bazen de hiç konuşamayan muhabbet kuşlarının konuşmaya başlaması sahipleri için çok önemlidir. Muhabbet kuşları duydukları sesleri tekrar ederler ve belirli zamanlarda konuşurlar. Bu durumda sahiplerinin oldukça hoşuna giden bir durumdur. Peki ya muhabbet kuşları yaklaşık ne zaman konuşur? 

Muhabbet Kuşları Ne Zaman Konuşur?  

evcilcafe-muhabbet-kusu-ne-zaman-konusur (1)

Muhabbet kuşları bakımı en kolay olan evcil hayvanlardır. Bakımı için bir kafes, yemlik, suluk ve yemleri yeterlidir. Elbette ki kafesinin içine gerekli oyuncak ve tünekleri de olmalıdır. Vitaminleri ve bit spreyi de yine bakımında tercih edilen ürünlerdendir.  

Muhabbet kuşunu konuşturmayı başarmak için ilk sahiplenme yaşları önemlidir. Yavruyken sahiplenmek ve mümkünse 6 aylıkken olması yeterli olacaktır. Muhabbet kuşları fazla hareketli ve enerjik kuşlardır. Muhabbet kuşları ne zaman konuşur haberimize devam etmekteyiz.  

Konuşmaları için kolay söyleyebildiği harflerin yoğunlukta olduğu kelimeleri tercih etmekle başlayabilirsiniz. “p,ç,t,k,ş” harfleri daha kolay telaffuz edilen harflerdir. Bu sebeple “cici kuş, çapkın” kelimelerini daha önce söylerler. Alıştırmaları yaparken bu kelimeleri tercihe edebilirsiniz.  

1- Erkek Muhabbet Kuşu Ne Zaman Konuşur? 

Erkek kuşunuz için en önemli detay, tekrardır. Konuşmasını istediğiniz kelimeleri sık sık kafesinin yakınında tekrarlamalısınız. Fakat bu durumu bir rutine bindirip devamlı yapmanız gerekir.  

Bu işin devamlılığını korumak son derece önem taşır. Kelimeleri tekrarladıkça kuşunuzda kelimelere alışkanlık gösterecektir. Yaklaşık bir 7-8 ay sonrasında konuşmaya başlayabilir. 

2- Dişi Muhabbet Kuşları Ne Zaman Konuşur? 

Dişi muhabbet kuşları için de durum aynıdır ve bir farklılık göstermez. Rutine bindirerek kelimeleri tekrarlamak son derece önemlidir. 

Öncelikle kelimeleri kuşa maruz bırakmalısınız. Sonrasında maruz kalma sıklığı arttırarak alıştırma sürecine girmelisiniz. Devamında zaten kuşunuz yavaş yavaş konuşmaya başlar. Fakat konuşma süreleri her kuşa göre değişiklik gösterebilir. Genellikle 7-8 ay sonra konuşmaya başlarlar.  

Muhabbet Kuşu Konuşma Belirtileri! 

evcilcafe-muhabbet-kusu-ne-zaman-konusur (2)

Muhabbet kuşları ne zaman konuşur sorusuna cevap olarak 7-8 ay şeklinde cevap verdik. Öncelikle kafese yakın bir konumda devamlı olarak kuşunuza kelimeleri tekrar etmeniz gerekir. 

Sonrasında duyumu alan kuşunuz bu kelimelere alışır. Alıştığı içinde yakın zamanda telaffuz etmeye başlar. Peki ya konuşma belirtileri nelerdir? İşte belirtiler şu şekildedir: 

  • Kelimeleri hecelemeye başlar veya ilk harflerini telaffuz eder 
  • Hafif hafif kelimeleri mırıldanır 
  • İnsan seslerini veya kapı seslerini taklit etmeye başlar 
  • Ötüşleri artık daha uzundur 

Kuşunuza cümle yerine kısa kelimeler öğretmekle başlayın. Bu şekilde öğrenme süreci daha hızlı geçecektir.  

Latest Posts

Okunmalı

İrtibatta kalın

Son haberlerö özel bildirimler için.