Yeni

Kediler Yıkanır mı?

Kediler yıkanır mı sorusu sıklıkla sorulan ve tartışılan bir meseledir. Kendini temizlemeleri ile bilinen kediler yıkanabilir mi

Evcil kediler insanların en iyi dostları arasında yerini almaktadır. Evde beslenecek ve besleyen kişiye bir arkadaş olacak kedilerin bakımı ise oldukça merak edilir. Kedilerin bakımı çok zor mudur? 

Kedi bakımı elbette ki zahmetlidir fakat karşılıklı sevgi ve güven bağı kurulduktan sonra bu asla zorluk olarak gelmez. Kedilerin bakımı için ne gerekir ve yıkanması konusundaki doğruluk nedir haberimizin devamında değineceğiz.  

Evcil Kediler Yıkanır mı?  

evcilcafe-kediler-yikanir-mi (2)

Dost evcil kedinizin bakımı için birkaç malzemeye ve düzenli bir sorumluluk almaya ihtiyacınız vardır. Evde baktığınız dostunuz için uyuyabileceği bir minder ve kedi kumu almanız gerekir. Kedi kumu kedinizin idrar ihtiyacını gidermesi için önemlidir. 

Rahat bir uyku çekmesi için minder tarzı bir yatak ihtiyacını da karşılamalısınız. Sonrasında düzenli bir şekilde mama ve su ihtiyacını da gidermek yine sizin görevinizdir. Kediniz için oyuncak ve ek vitaminlere başvurmakta tamamen tercih meselesidir.  

Fakat kedinize bir oyuncak almak onu çok memnun edecektir. Bunun haricinde beslenme ve barınma ihtiyacını karşılamış olduğunuz kedinizi yıkamalı mısınız ve kediler yıkanabilir mi? Kediler kendi temizliklerini kendileri yapmaları ile ünlüdürler. 

Kediler dillerinin muhteşem yapısı ile tüylerini yalayarak temizlik işlemlerini tamamlayabilirler. Fakat yıkama işlemi bazı zamanlar için gerekir. Kediniz kendini temizleyerek aynı zamanda yağ dengesini de sağlar. Fakat bazı durumlarda kedinizi yıkamanız gerekir. 

Örneğin kediniz dışarıda dolaştıysa ve oldukça fala kirlendiyse yıkamanızı gerekir. Çünkü bu durum hem ev hijyeni için doğru olmaz hem de kediniz bir takım cilt sorunları ile karşı karşıya kalır.  

1- Yavru Kediler Yıkanır mı? 

Yavru kediler yıkanır mı ve kediler yıkanabilir mi soruları da sıklıkla sorulan sorulardır. Çünkü yavru kediler oldukça narin ve savunmasız oldukları için herhangi bir su teması sonrasında üşütebilirler ve kolaylıkla hastalanabilirler.  

Bu sebeple yavru kediler için yapılan her eylem sonucunda mutlaka sahip endişeye kapılır. Peki ya yavru kedileri yıkayabilir misiniz? Eğer çok önemli bir kir söz konusu değilse yıkamayın. Gereksiz yere yavru kediyi yıkamak yanlıştır.  

2- Cins Kediler Yıkanır mı? 

evcilcafe-kediler-yikanir-mi (1)

Cins kedileri yıkamak doğru mudur sorusu aslında diğer kediler ile de benzer bir sorudur. Kedilerin kendilerini temizleme özelliği cins, sokak ayrılmaksızın bakidir. Her kedi kendini temizleme özelliğine sahiptir ve hatta bu iş için dilleri fonksiyoneldir. 

Dillerinin yapısı gereği tüydeki pislikleri hemen temizler. Cins kediler için de bu durum aynıdır ve değişiklik göstermez. Her kedinin su ile yakınlığı farklıdır. Bazı kediler sudan nefret ederken bazı kediler daha ilgili olur.  

Cins kedilerin vücut sıcaklığı doğuştan daha fazladır. Bu sıcaklığı optimize edip korumak adına da sık sık kendilerini temizlerler. Fakat bazı farklı durumlar sonucunda kedinizi yıkamanız gerekir. Kediler yıkanabilir mi sorusunu bu şekilde cevapladık.

3- British Kediler Yıkanır mı? 

British kedileri suyu sevmezler ve bu sebeple erken yaşta suya alışmaları gerekir. Çünkü ilerleyen zamanlarda fazla kirlenecekleri zamanlar olur. Bu zamanlar içerisinde daha kolay bir yıkama işlemi gerçekleşmesi adına erkenden suya alıştırma çok önemlidir. 

Kediler Nasıl Yıkanır? 

Dalin ile kedi yıkanır mı ve normal şampuan ile kedi yıkanır mı soruları bile sık sık karşı karşıya kaldığımız bir sorudur. Şampuanlar için kedi şampuanı tercihi olmalıdır. Aksi takdirde cildi tahriş etmeyecek bebeklerin de kullandığı şampuanları da tercih edebilirsiniz. Fakat kedinize uygun bir kedi şampuanı edinmeniz daha doğru olacaktır.  

Latest Posts

Okunmalı

İrtibatta kalın

Son haberlerö özel bildirimler için.