Yeni

Kediler Fare Yer mi? 

Kediler fare yer mi sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Peki kediler ne yer, fare yiyen kediler var mıdır? İşte Tom’un sırrı! 

Kedilerin ne yediği aslında her cinse ve duruma göre ayrılan bir unsurdur. Bazı cins kedilerin özel diyetisyen takipli menüleri bulunur. Fakat bazı kediler ise daha rahat ve esnek şartlar altında beslenmeye müsaittirler. Bu durum sonucunda kedilerin ne yediğini ve gerçekten de Tom ve Jerry filminin gerçek olup olmadığı merak edilir. 

Fareler ve kediler arasındaki soğuk savaş aslında bilinen bir durumdur. Fakat bunun nedeni ve gerçekliği kimi zaman tartışılır. Tom gerçekten de Jerry’i yemek mi istiyordu?  

Kediler Ne Yer? 

evcilcafe-kediler-fare-yer-mi (3)

Kediler fare yer mi ve ne yer soruları sıklıkla sorulmaktadır. Kedi mamaları bilinir fakat kedilerin yalnızca mama yiyip yemediği merak konusu olur. Kediler yalnızca mama yemezler ve et ile deniz ürünlerini de tüketirler. Özellikle balık ürünlerini oldukça çok seven kediler ciğeri, kuzu etini de oldukça fazla severler.  

  • Balık, somon, salam ve et ürünleri 
  • Kedi maması, yaş mama 
  • Muz, elma ve yaban mersini 

Saymış olduğumuz balık, somon, salam ve et ürünleri kedilerin en çok sevdiği besinlerdir. Bu besinlerin haricinde muz, yaban mersini ve elma gibi meyveleri de severek tüketirler. Fakat hepsi yeterli miktarda tüketilmelidir. Aksi takdirde zararı dokunabilir ve bazı mide sorunları yaşanır. 

Kediler yaş mamayı da çok severler. Yaş mama özellikle iştahlarının az olduğu dönemlerde fazlasıyla kullanır. Fakat belirli bir düzen içerisinde de mamaları tercih edilmeli ve belirlenmelidir.  

Kediler Fare Yer mi?  

Kediler ne yer sorusuna cevap vermemizin ardından kedi ve fare arasındaki ilişkiyi de haberimiz de detaylandırmak istiyoruz. Fareler ve kediler arasında ezeli düşman ilişki vardır. Her iki hayvan da birbirine karşı düşman davranışlarda olurlar. 

Genellikle kedileri fare kovalarken görebiliriz. Özellikle sokak kedilerinin ağzında ölmüş farelere rastlamanız muhtemeldir. Sokakta her iki hayvanda aynı konumda yer aldıkları için elbette yolları rastlaşır. Rastlaşan yol sonucunda ise kediler daha güçlü çıkmaktadır.  

Kedilerin avcılık iç güdüleri bulunur. Bu iç güdüler sonucunda fareleri avlarlar ve sonrada yerler. Bu oldukça normal ve doğa kanunu bir olaydır. Bir yerde doğal ekosistemin sağlanması adına da bu durum gereklidir. Kediler ne yer haberinde devam etmekteyiz. 

evcilcafe-kediler-fare-yer-mi (2)

Kediler fare yer mi sorusuna evet diyebiliriz. Fazla fare üremesi sorununu çözmek için de kediler oldukça önemli bir yerde bulunurlar. Kedilerin içerisinde bulunan doğal avcılık güdülerini tatmin etmeye ihtiyaçları vardır. Aynı zamanda protein ihtiyaçlarını da karşılarlar. 

Bu tatminliği de en iyi avlanarak sağlayabilirler. Yani sonuç olarak fare avlamak her açıdan kediye iyi gelen bir durumdur. Evcil kedilerde de fare yakalayan örneklere rastlayabiliriz.

Sonuç olarak bu içgüdü doğuştan kedilerde yer aldığı için evcil kedilerde de bu durum ortaya çıkabilir. Fakat bazı kediler de bu konuda tepkisiz kalabiliyorlar. Kediler ne yer sorusuna cevap olarak fareyi de ekleyebiliriz.  

Kedim Fare Yedi Ne Yapmalıyım? Ev Kedisi Fare Yakalar mı? 

Kediler fare yer mi haberimizin içeriğinde ev kedileri hakkında da bilgi vereceğiz. Ev kedileri de sonuç olarak kedi içgüdülerine sahip oldukları için avlanma yetenekleri doğuştan bulunur. 

Bu sebeple fare avlanma yetileri vardır ve fare yerler. Evcil kediniz fare yemiş olabilir bu sakıncalı bir durum kesinlikle değildir.  Bu konuda içiniz ferah olabilir. Zaten bazı evcil kedilerde de bu tür bir durum olma ihtimali olmayabiliyor. Kediler fare yer mi haberimiz burada sonlanmıştır.  

Latest Posts

Okunmalı

İrtibatta kalın

Son haberlerö özel bildirimler için.